Meta-Coaching

Meta-Coaching är Neuro-Semantikens och den Själv-Förverkligande Psykologins modeller och tekniker applicerat på coaching. Metoden utvecklas hela tiden och finns dokumenterad i ett tio-tal böcker. Det finns ca 1900 Meta-Coacher över hela världen och 5 internationella Meta-Coach Trainers.

Jag är utbildad och licensierad Meta-Coach och Team-Coaching (ACMC).

Mina värderingar som coach är öppen nyfikenhet, fokuserad närvaro, lyhört inlyssnande och hänsynslös medkänsla.

Jag coachar i första hand ledare och entreprenörer.  Jag coachar människor som redan presterar på en hög nivå, och vill utvecklas ännu mer. Människor som vill förändras, som vill utvecklas och som vill nå högre.

Därför arbetar jag väldigt målinriktat med tydliga mätbara resultat (det kallas för Key Performace Indicator i Meta-Coaching) som vi kommer överens om för varje session. För att coachingen ska vara meningsfull och värdefull för dig börjar vi med att ta fram “riktningen” för det antal sessioner som vi kommit överens om, så att vi är överens om vart du är på väg och en övergripnde plan för vad som behövs för att du ska ta dig dit. Sedan blir varje session ett “steg på vägen” i den riktningen.

Vad kan du räkna med från mig?
* Jag lyssnar aktivt på det du säger, och ställer frågor utifrån det jag hör (eller inte hör).
* Jag arbetar systematiskt och målinriktat mot ditt resultat
* Jag kommer stärka dig att själv genomföra förändringen. Det är ditt liv och ditt resultat och därför ocksÃ¥ ditt ansvar. Men det vet du redan, eller hur? 😉
* Jag kommer ge dig verktyg, ta fram hemuppgifter tillsammans med dig, som underlättar förändringen/utvecklingen på hemmaplan och i ditt arbete.
* Om jag bedömer att provokation (med humor) behövs för att vi ska komma vidare är det en av mina styrkor. Jag kan vara både tuff och mjuk i coachingen beroende på var vi är i processen.
* Om du inte gör hemuppgifterna, övningarna mm som vi kommit överens om, blir det temat för nästa session. Eftersom jag aldrig ger dig hemuppgifter, utan det är något vi tar fram tillsammans och som ska vara relevant för dig och ditt resultat, så är det energin du lägger in i det som avgör hur mycket och snabbt du uppnår det du vill.
* Jag arbetar för din skull, för din utveckling, för dina resultat. Min roll är att underlätta, förtydliga, klargöra, provocera, entusiasmera, fira framgångar och mycket mer! Men du gör jobbet. Jag ser coaching som ett samarbete där vi har olika roller.
* Jag anpassar metoden efter dig, och kommer aldrig kräva att du ska anpassa dig efter metoden. Jag använder modeller och verktyg, och inga “sanningar” om hur du ska leva ditt liv.

En session pågår i 1-1 ½ timme via Skype eller telefon. 

Disclaimer: Coaching är något helt annat än terapi. Terapi handlar om att läka och att bli hel. Coaching och speciellt Meta-Coaching utgår ifrån att du är “ok” och tar dig framåt till att bli högpresterande på ett meningsfullt sätt, själv-ledande och själv-förverkligande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *